Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche rijdt meer dan 5000 testkilometers ter voorbereiding op het Formule E-debuutseizoen.

08 november 2019

Het aftellen is begonnen: op 22 november gaat het TAG Heuer Porsche Formula E Team voor het eerst van start tijdens het ABB FIA Formula E Championship in Diriyah, Saoedi-Arabië. Bij de officiële Formule E-testritten in Valencia heeft het team zich grondig voorbereid op zijn eerste race.

Het TAG Heuer Porsche Formule E-team had tussen 1 januari en 1 oktober 2019 in totaal vijftien testdagen beschikbaar, net als de andere Formule E teams die het tegen elkaar opnemen. Dit werd midden oktober gevolgd door een officiële Formule E-test op het Circuit Ricardo Tormo in de buurt van Valencia, waar de twaalf teams die deelnemen aan het zesde seizoen elkaar voor het eerst troffen.

De Porsche 99X Electric heeft in de test- en ontwikkelingsfase meer dan 5000 testkilometers afgelegd. Terwijl in de beginfase de belangrijkste focus op de betrouwbaarheid van de Porsche-aandrijflijn lag, richtte het team zich in de loop van de tijd steeds meer op de prestaties.

Malte Huneke (technisch projectleider Formule E): “Met meer dan 5000 testkilometers hebben we de afgelopen maanden belangrijke inzichten verkregen in de Porsche 99X Electric. De leercurve stijgt gestaag. In Weissach analyseren we momenteel alle gegevens die we tijdens de laatste testdagen in Valencia hebben verzameld. De omstandigheden op het circuit zijn niet direct vergelijkbaar met de Formule E-stratencircuits - de loop van het circuit en het asfalt, bijvoorbeeld. Maar ondanks dit konden we waardevolle informatie vergaren - vooral uit de racesimulaties - en kunnen we onze operationele processen optimaliseren.”