Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Singularity College

19 mei 2017

Het door Porsche Centrum Amsterdam georganiseerde ‘Singularity College’ was een groot succes! Speciaal voor de klanten werd een uniek evenement georganiseerd over de mobiliteit van de toekomst. Carlo van de Weijer (Technische Universiteit Eindhoven/TomTom) gaf een blik in de toekomst en nieuwe inzichten op het gebied van mobiliteit.

Singularity

Singularity University houdt zich bezig met de ontwikkeling van ‘exponentiële technologie’ - denk bijvoorbeeld aan kunstmatige intelligentie, robots, 3D-print en neuro- en nanotechnologie. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van toepassingen die volop in ontwikkeling zijn en onze wereld in rap tempo en voorgoed zullen veranderen.

Zelfrijdende auto is comfortmaatregel
Iedereen heeft zelfrijdende auto’s weleens in het nieuws voorbij zien komen, zoals bijvoorbeeld de Google Car. Maar gaat autonoom rijden de toekomst worden? Carlo van de Weijer gelooft in zelfrijdende auto’s, maar dan wel als ‘comfortmaatregel’. De nieuwe technologieën (zullen) zorgen dat de vervelende stukken van het autorijden uit een rit gehaald worden, zoals filerijden, lange snelwegritten of parkeren. Een goede ontwikkeling, denkt Carlo van de Weijer. Niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid. Als je in de file staat of op de snelweg rijdt, ben je sneller verveeld. Je kunt afgeleid raken doordat je bijvoorbeeld je smartphone gaat gebruiken. Zo’n chauffeursfunctie is dan stukken veiliger.

Het niet meer rijden van auto’s wordt onderschat, maar met connected auto’s wordt het autorijden wel steeds slimmer. Van de Weijer gaf als afsluitende boodschap mee dat men af en toe buiten de lijntjes moet tekenen, om zo innovatieve ideeën een kans te geven en te blijven vernieuwen en ontwikkelen.

Get Into The Future

Mocht u het interessant vinden om nog meer te weten te komen over de ontwikkeling van nieuwe technologieën, kunt u op 14 juni 2017 deelnemen aan het Get Into The Future event. Dit is een initiatief van SingularityU NL in samenwerking met De Financiële Telegraaf. Acht sprekers geven inzicht in de toekomst op het gebied van onder meer blockchain, neuroscience, energie, gezondheid en water. Een prachtige gelegenheid om nieuwe kennis op te doen en uw onderneming voor te bereiden op wat er komen gaat. Want zoals u gisteren heeft gezien, gaat de ontwikkeling van technologie nog sneller dan we denken en zijn veel uitvindingen nu al toepasbaar.  

Korting op het Early Bird Ticket
Als Porsche relatie kunnen we u korting aanbieden op het Early Bird Ticket-tarief. Voor € 249,- (incl. btw) woont u dit spraakmakende event in Theater Amsterdam bij. De reguliere ticketprijs is € 495,-. Om tickets te boeken gaat u naar www.getintothefuture.nl/ticket. Voor de promotiecode kunt u mailen naar: [email protected].