Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche-studiemodel Mission E Cross Turismo in productie.

19 oktober 2018

Porsche neemt het Mission E Cross Turismo studiemodel in productie. De raad van toezicht van Porsche AG heeft op 18 oktober groen licht gegeven om dit model als tweede elektrische sportwagen naast de Taycan te gaan produceren. Voor de productie van de auto, die als concept car op de autosalon van Genève 2018 werd geïntroduceerd, breidt de sportwagenfabrikant het aantal arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Stuttgart-Zuffenhausen uit met driehonderd extra werknemers.

Het rijdende Mission E Cross Turismo studiemodel was in maart een hoogtepunt in Genève. Beursbezoekers en media waren vol lof over het model. De vierdeurs Mission E Cross Turismo heeft net als de Taycan 800-volt techniek waarmee hij is voorbereid om via een snellaadnetwerk opgeladen te worden. Hij heeft 600 pk en een bereik van 500 kilometer (NEDC). De auto is een afgeleide van de Taycan, de eerste volledig elektrische auto die Porsche in 2019 op de markt brengt. Voor de introductie van de Taycan creëert de fabriek in Zuffenhausen nu al 1.200 nieuwe banen. Porsche hecht bij de productie veel belang aan duurzaamheid: het proces moet CO2-neutraal zijn. Tegen 2022 heeft Porsche meer dan zes miljard euro in elektrische mobiliteit geïnvesteerd.