Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Track Day 2015

01 juli 2015

Op 29 juni 2015 organiseerden Porsche Centrum Amsterdam en GP Elite de Porsche Track Day op het beruchte Circuit van Zandvoort. Veertig enthousiaste deelnemers stonden te popelen om een lekker stukje te sturen met hun Porsche zonder angst voor bekeuringen, stoplichten of gevaarlijke kruispunten. Zelfs het weer was onverwachts goed. Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig om er een geslaagde dag van te maken.

Dankzij de keuze uit drie verschillende programma’s hebben de deelnemers kunnen rijden op eigen tempo en niveau. Wie vooral ongestoord een rondje wilde rijden, koos voor de ‘Track Day’ optie. Echter, voor licentiehouders en ervaren deelnemers waren er de ‘Circuit-training’ en de ‘Opfristraining’ met persoonlijke instructies van professionele coureurs om even echt diep in de materie te duiken. Natuurlijk begon de dag met koffie op het paddock om even te acclimatiseren. Daarna was het tijd voor de veiligheidsbriefing, niet de meest opwindende materie, maar iets waarvan het belang toch door alle aanwezigen werd ingezien. Tegen vijf uur was het dan eindelijk zover; terwijl de barbecues alvast aan werden gestoken voor terugkerende coureurs, liepen de deelnemers naar de auto’s om zich in te snoeren en geestelijk voor te bereiden op het Circuit van Zandvoort.

Deze voorbereiding was nodig, want het Circuit van Zandvoort heeft nog steeds genoeg verrassingen in petto: lange doordraaiers, blinde instuurpunten en waar zat ook alweer dat rempunt na start-finish? Gelukkig was de begeleiding uitstekend en de sfeer gemoedelijk. De dag is zonder ongelukken of ‘touchés’ verlopen. Wel hebben de deelnemers veel geleerd. Een van hen zei na afloop over het evenement: ‘Dit is echt dé manier om Zandvoort te beleven. We hebben allemaal een passie voor Porsche en zijn zuinig op elkaars bezit. Daarnaast zorgt de leiding voor een uitstekende verdeling waarbij je nooit lang hoeft te wachten en iedereen genoeg tijd krijgt op het circuit. Het was een perfecte dag, jammer dat het alweer voorbij is.’