Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Racedebuut voor Porsche 911 GT2 RS Clubsport en 935.

24 juli 2019

Porsche gebruikt de 24-uursrace van Spa (25-28 juli) voor het racedebuut van twee speciale GT2-modellen. Een aantal privérijders strijdt met elkaar met de 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS Clubsport en de even sterke Porsche 935. Het internationale veld met zeventien deelnemers rijdt op vrijdag en zaterdag twee races van elk een half uur. Ook bekende coureurs nemen het op het ruim zeven kilometer lange circuit in de Belgische Ardennen tegen elkaar op. FIA WEC-rijders Christian Ried (D) en Egidio Perfetti (N) beleven er hun GT2-debuut. Ook de Amerikaan James Sofronas, die in 2019 de Blancpain GT World Challenge America rijdt, en de twee Creventic 24h Series-coureurs Steffen Görig (D) en Mark Ineichen (CH) maken hun opwachting. Zesvoudig Olympisch kampioen baanwielrennen Chris Hoy (GB) treedt aan achter het stuur van een GT2.

Het Porsche Motorsport GT2 Supersports Car Weekend is een eenmalig evenement. “Voor het racedebuut van deze spectaculaire GT2-modellen is de 24-uurs race in Spa de perfecte plek,” verklaart Fritz Enzinger, hoofd van Porsche Motorsport. “Beide auto’s kunnen worden gebruikt bij Clubsport-events en een aantal andere geselecteerde autosportevenementen. Voor het komend jaar zijn we daarover in overleg met een aantal partijen.” Bij de races op Spa worden de GT2’s ingezet door klantenteams waaronder Manthey-Racing, Herberth Motorsport, het Frikadelli Racing Team, Iron Force Racing en Motopark. 

“We zijn erg blij dat we de fans geweldige coureurs, professionele teams en twee absoluut spectaculaire auto’s kunnen presenteren. Dit GT2-evenement met alleen Porsches is voor ons dé manier om te laten zien hoe concurrerend deze Clubsport-auto’s zijn,” aldus Oliver Köppen, Head of Sales Europe South van Porsche Motorsport en projectmanager van het Porsche Motorsport GT2 Supersportscar Weekend. Samen met de Porsche 911 GT2 RS Clubsport-auto’s komen in Spa ook drie exemplaren van de nieuwe Porsche 935 aan de start. 

Opvolger van een legende

Porsche introduceerde de nieuwe 935 in het najaar van 2018 tijdens de Rennsport Reunion VI op de Laguna Seca Raceway in de Verenigde Staten. De 515 kW/700 pk sterke racer is een nakomeling van de legendarische Porsche 935/78. Het model wordt in een kleine serie van 77 stuks geproduceerd. De auto met zijn spectaculaire aerodynamica is een reïncarnatie van de voormalige Le Mans-raceauto ‘Moby Dick’, maar dan wel compleet nieuw ontworpen. De fans van de 935/78 gaven de racer met zijn vloeistofgekoelde cilinderkoppen in 1978 zijn bijnaam ‘Moby Dick’ vanwege de lang gestrekte vorm, zijn enorme verbredingen en de witte basiskleur. De technologie van zijn nakomeling is gebaseerd op de hoogwaardige 911 GT2 RS sportwagen.

De Porsche 911 GT2 RS Clubsport beleefde op 28 november 2018 zijn wereldpremière op de Los Angeles Auto Show. De 515 kW/700 pk sterke raceversie van de 911 GT2 RS wordt door Porsche Motorsport slechts 200 keer gebouwd. De techniek van de krachtigste Clubsport-versie die Weissach tot nu toe heeft gebouwd, is ook gebaseerd op de 911 GT2 RS. De racer deelt zijn krachtbron - een state-of-the-art 3,8-liter zescilinder boxermotor met dubbele turbo’s - met de straatversie.