Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Rennsport Reunion: fascinerende reis door de autosporthistorie van Porsche

28 september 2015

De autosportgeschiedenis van Porsche komt dit weekend tot leven op de Laguna Seca Raceway in Californië. Deze unieke reünie is de grootste bijeenkomst van legendarische Porsche-coureurs en historische raceauto’s van het merk ter wereld.

Dit jaar is het de vijfde keer dat Porsche-liefhebbers en -verzamelaars vanuit de hele wereld zijn neergestreken op het uitdagende circuit in de duinen van Monterey, de stad die een hoofdrol speelt in John Steinbeck’s wereldberoemde boek Cannery Row. Het drie dagen durende evenement in de kuststad ten zuiden van San Francisco is een echt Porsche-festival. Meer dan 50.000 bezoekers worden op zondag verwacht tijdens de Rennsport Reunion V. Zij krijgen een boeiend programma voorgeschoteld met onder meer races in zeven verschillende klasses, tentoonstellingen en signeersessies.

Nergens ter wereld komt er zo veel van Porsche samen op één plaats. Maar liefst 320 klassieke Porsches racen tegen elkaar en negen van de huidige Porsche-fabriekscoureurs zijn aanwezig. Racelegendes als Hans Hermann en Richard Attwood, die in 1970 de eerste overwinning voor Porsche behaalden in de 24 Uur van Le Mans, geven eveneens acte de présence. De Rennsport Reunion V laat geen enkele wens van de Porsche fans onvervuld. Twee van de meest succesvolle Porsche Le Mans-coureurs uit Europa en de VS nemen eveneens deel aan het evenement: Jacky Ickx en Hurley Haywood. De Belgische coureur won de beroemdste lange-afstandsrace ter wereld zes keer, de Amerikaan zegevierde driemaal. Daarnaast schreef Haywood de 24 Uur van Daytona vijf keer op zijn naam.

Vijftig bekende Porsche-legendes rijden demonstratieronden op Laguna Seca, allen achter het stuur van de raceauto's waarin zij ooit hun grootste successen vierden. Bijvoorbeeld vijfvoudig Le Mans-winnaar Derek Bell, of Vic Elford, die ooit de opmerkelijke prestatie neerzette door binnen twee weken de Monte Carlo Rally en de 24 Uren van Daytona voor Porsche te winnen. Twee succesvolle Porsche-rijders uit Duitsland die de reünie van ‘De Besten’ bijwonen zijn Hans-Joachim Stuck en Jochen Mass. Ook Norbert Singer, één van de meest legendarische Porsche-technici en de grondlegger van de Porsche 962, is in Laguna Seca aanwezig.

De Rennsport Reunion V biedt fans een fascinerende reis door Porsche’s illustere autosportgeschiedenis die loopt van de legendarische Porsche 356 tot de baanbrekende Porsche 919 Hybrid. De 356 was in 1951 de eerste Porsche die deelnam aan Le Mans. Hij eindigde als eerste in zijn klasse. Dit jaar haalde de 919 Hybrid de 17e overwinning binnen voor Porsche in de lange-afstandsklassieker in Frankrijk. Sinds die allereerste deelname van de 356 tot vandaag heeft er altijd minimaal één Porsche deelgenomen aan de 24 Uur van Le Mans. Dit record is terug te vinden op Laguna Seca onder het motto: Le Mans is Porsche, Porsche is Le Mans.

Op de terreinen rond Laguna Seca Raceway zijn dit weekend rond 1.400 Porsches te zien in de zogenaamde ‘Porsche Corrals’, de meeste zijn rijdend naar het circuit gekomen. Daarnaast is er een beroemde Le Mans Porsche-display met 75 auto’s en zijn er tal van bekende Porsche-verzamelingen te bezichtigen. Het Porsche Museum heeft maar liefst elf auto’s van Zuffenhausen naar de Verenigde Staten gevlogen, inclusief de Porsche 718 W-RS uit 1962 en de Porsche RS Spyder, die heel toepasselijk in 2005 zijn succesvolle racecarrière begon in de American Le Mans Series op Laguna Seca.