Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Tien Porsches 911 RSR aan de start tijdens 24 Uur van Le Mans.

15 juni 2018

Tijdens de 86e editie van de legendarische 24-uursrace van Le Mans komt Porsche met maar liefst tien 911’s RSR aan de start. Vier daarvan zijn fabrieksracers. De ‘zwaarste race ter wereld’ begint zaterdag 16 juni om 15.00 uur en finisht op zondag 17 juni om 15.00 uur. RTL7 zendt de race integraal uit.

De 24 Uur van Le Mans is de tweede ronde van het FIA WEC. Het Porsche fabrieksteam met vier auto’s leidt momenteel het constructeurskampioenschap. Vier klantenteams brengen nog eens zes 911 RSR-modellen aan de start. Het complete startveld bestaat uit zestig auto’s. De 911 RSR klokte op de testdag de snelste tijd in de GTE-Pro en GTE-Am klasse.

Twee fabrieksteams, vier Le Mans-winnaars

De twee Porsche fabrieksteams (het FIA WEC GT Team en het GT Team dat wordt ingezet in het Noord-Amerikaanse IMSA Sportscar Championship) brengen in totaal vier auto’s aan de start. De Porsche 911 RSR met startnummer 91 wordt bestuurd door Richard Lietz (AU), Ginamaria Bruni (I) en Frédéric Makwiecki (F). De 911 RSR #92 is in handen van Kévin Estre (F), Michael Kristensen (D) en Laurens Vanthoor (B). De bemanning van de 911 RSR met startnummer 93 bestaat uit Patrick Pilet (F), Nick Tandy (GB) en Earl Bamber (NZL). Timo Bernhard (D), Romain Dumas (F) en Sven Müller(D) besturen de 911 RSR #94. Bamber, Bernard, Dumas en Tandy zijn allen voormalig Le Mans-winnaar.

Vier klantenteams

Tijdens de 24 Uur van Le Mans zetten vier klantenteams in totaal nog eens zes Porsches 911 RSR in. Deze komen uit in de GTE-Am klasse. Daarbij komt onder meer de 18-jarige Porsche Junior Julien Andlauer (F) aan de start. De klantenteams zijn zeer internationaal georiënteerd met rijders uit onder meer de Verenigde Arabische Emiraten, Italië, Noorwegen, de VS, Australië, Denemarken en Duitsland.

Tweede Le Mans-inzet voor de 911 RSR

De 911 RSR heeft een watergekoelde 4,0-liter zescilinder boxermotor, die afhankelijk van de restrictor goed is voor circa 510 pk. Vorig jaar nam de 911 RSR voor het eerst deel aan ‘Les 24 Heures’ en behaalde daarbij een vierde plaats. Door een optimale voorbereiding en successen in Spa, op de Nürburgring en in de VS, ziet Porsche de 24 uur van Le Mans 2018 met veel vertrouwen tegemoet.

Legendarisch

De 24 Uur van Le Mans wordt beschouwd als de zwaarste race ter wereld. De eerste editie werd in 1923 gereden en Porsche nam voor het eerst deel in 1951. Het 13,626 km lange parcours is een combinatie van openbare weg en een permanent circuit. Bochten als Mulsanne en Tertre Rouge zijn even legendarisch als het lange rechte stuk Mulsanne Straight, waar extreem hoge snelheden worden gehaald. De film ‘Le Mans’ uit 1971 met Steve McQueen bracht de heroïek van de race perfect in beeld.