Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Tuinfeest met pk-power: Porsche Taycan op Goodwood Festival of Speed.

08 juli 2019

Voor de eerste keer in de geschiedenis brengt Porsche een elektrische sportwagen aan de start tijdens de beroemde heuvelklim op Goodwood. Het debuut maakt deel uit van de Porsche Triple Demo Run, waarin de Taycan in drie weken tijd drie keer optreedt op drie verschillende continenten. Het prototype reed tijdens Goodwood Festival of Speed met een afbeelding van de union-jack op het dak en Mark Webber aan het stuur.

“De kracht die de Taycan ontwikkelt is werkelijk waanzinnig,” zegt oud Formule 1-coureur Webber. "Twee jaar geleden reed ik hier tijdens de Goodwood heuvelklim met een Porsche 911 GT2 RS. Dus ik wist al dat prestaties en tractie daar belangrijk zijn. Maar dat de Taycan zelfs als prototype zo versnelt, is voor een volbloed motorsportman als ik absoluut indrukwekkend,” zegt Webber.

Shanghai

Een week geleden reed de Chinese coureur Li Chao al met de Taycan. De deelnemer aan de Porsche Carrera Cup Asia voltooide een aantal demonstratierondes op het veeleisende trainingscircuit van het Porsche Experience Center (PEC) in Shanghai. Na Shanghai en Goodwood neemt de fabriekscoureur Neel Jani de Taycan 13 en 14 juli nog mee naar New York als onderdeel van de seizoensfinale van het ABB FIA Formula E kampioenschap. Met China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bezoekt Porsche enkele van de grootste afzetmarkten voor zijn eerste volledig elektrische sportwagen.

Lancering

De Taycan wordt in september gelanceerd. Zoals is te verwachten bij Porsche levert de 440 kW/600 pk sterke auto met vierwielaandrijving circuitprestaties, veel acceleratiepotentieel en heeft hij een bereik waarmee hij eveneens zeer geschikt is voor dagelijks gebruik. De 800 volt-architectuur van het voertuig maakt korte laadtijden mogelijk. De lithium-ionbatterij heeft een capaciteit van ongeveer 90 kWh.

De rijder: Mark Webber

Motorsport-professional Mark Webber (42) nam als Porsche-fabrieksrijder recentelijk deel aan het FIA World Endurance Championship en reed daar de Porsche 919 Hybrid in de LMP1-klasse. In november 2015 werd de Australiër samen met Timo Bernhard en Brendon Hartley World Endurance Champion. Van 2002 tot 2013 kwam Webber aan de start bij de Formule 1. Hij reed in dit tijdperk 215 races, behaalde negen overwinningen, 42 podia, dertien pole positions en negentien snelste ronden. Sinds november 2016 is Mark Webber merkambassadeur van Porsche.

De baan: Goodwood heuvelklim

De Sunday Times beschreef de legendarische heuvelklim op het Festival of Speed ​​ooit als ‘een kruising tussen de Grand Prix van Monaco en Royal Ascot’. Bijna 200.000 motorsportfans komen elk jaar naar dit speciale evenement in West Sussex in het zuiden van Engeland. Strak, hobbelig en beveiligd met balen stro; het 1,87 kilometer lange circuit is een uitdaging voor rijders en voertuigen. De route loopt over het terrein van Goodwood House, de residentie van Charles Henry Gordon-Lennox, de ellfde hertog van Richmond. Deze fanatieke autoliefhebber startte in 1993 met het Goodwood Festival of Speed.