Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Vincent Priem, nieuwe directeur Porsche Centrum Amsterdam: terug op het oude nest

17 november 2021

Automan Vincent Priem begon zijn commerciële carrière waar het hoort: op de werkvloer. Sinds mei is hij de nieuwe directeur van Porsche Centrum Amsterdam, na zich al eerder voor de Amsterdamse Porsche dealer te hebben ingezet. “Het voelt als thuiskomen.”

Pippi Langkous
Als jongetje stond Vincent Priem al door de ramen van de Amsterdamse Porsche dealer te turen – toen nog aan de Kollenbergweg - naar alle fraaie Porsches in de showroom. “Ik had toen al een mega affiniteit met auto’s. Na het VWO ben ik gelijk bij een autobedrijf gaan werken. Zonder enige kennis van de autobranche; zonder IVA. Maar ik wilde het gewoon. En als je iets wilt, dan lukt het. Ik ben net Pippi Langkous: ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Trip
Van Opel via Mercedes-Benz schopte hij het in 2002 tot de showroom van Porsche in Amsterdam, z’n geboortestad en de plaats waar hij met zijn vrouw Barbara en z’n kids Daan en Bobbie resideert. In 2006 verruilde hij de functie van verkoopadviseur van de auto’s uit Stuttgart-Zuffenhausen en Leipzig voor een managementfunctie bij Volkswagen-importeur Pon. Daar bewerkte hij de zakelijke markt, onder meer als accountmanager fleet sales. “De directeur van Volkswagen bij Pon, Willem Trip, vroeg ik wat ik in de toekomst dacht te gaan doen. Ik zei: ‘Ik wil ‘jou’ worden’. Hij adviseerde me om dan vooral veel verschillende functies binnen het autovak te proberen. En dus verruilde ik de prachtige showroom van Porsche, de fijne collega’s en klanten en mijn Porsche voor een functie bij Volkswagen Bedrijfswagens. Ik kreeg een Caddy als dagelijks vervoer. Sommigen verklaarden me voor gek dat ik deze stap zette; weg bij mijn merk en weg uit mijn stad. Maar ik wist dat als ik het niet zou doen, ik nooit meer ergens anders zou gaan werken. Met de Porsche is het overigens weer goed gekomen: ik heb een luchtgekoelde classic, een 993.”

‘Pon-ner’ 
Na enkele jaren bij de importeur te hebben gewerkt ging Vincent naar Muntstad, de officiële merkdealer en servicepartner van Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens. Hij werd er commercieel directeur. Die functie ruilde hij in 2018 weer in om als directielid van BMW Retail Nederland te starten, de BMW-dochter met onder meer dealerbedrijven in Amsterdam en Den Haag. “Mijn ambitie om algemeen directeur bij de Pon organisatie te worden was daarmee niet weg; ik ben altijd een ‘Pon-ner’ gebleven. De kans die me vorig jaar werd geboden om bij Porsche directeur te worden heb ik dan ook met beide handen aangenomen. Ik ben blij dat ik destijds het advies van Willem Trip heb opgevolgd. Ik heb nu de mooiste job van Nederland.”

Team
Behalve directeur van Porsche Centrum Amsterdam – als opvolger van Hans van der Valk - is Vincent Priem ook eindverantwoordelijk voor de Porsche Centra in Groningen, Leusden en Rotterdam én is hij Managing Director voor de Pon Luxury and Performance Cars Bentley, Bugatti en Lamborghini. Een drukke baan, geeft Priem grijnzend toe. “Maar ik doe het natuurlijk niet alleen. In mijn eentje kan ik weinig maar met je team kun je alles. De winkel kan met de goede mensen om je heen ook draaien als ik er een keer niet ben. En die goede mensen werken bij onze organisatie. Het zijn stuk voor stuk loyale medewerkers met passie en een drive om het nóg beter te doen. Ze voldoen aan mijn motto: doe niet interessant, maar doe geïnteresseerd.”

Maatschappelijk bezig
Wat Priem betreft hoeven z’n collega’s overigens niet persé die-hard autogekken te zijn. “Van auto’s houden is natuurlijk een pré, maar geen noodzaak. Ik streef naar een mooie mix van pure autogekken en mensen met een afwijkende achtergrond die op een heel andere manier naar een autobedrijf kijken. Ik sta voor diversiteit en meer vrouwelijke collega’s. Daarnaast zou ik meer maatschappelijk bezig willen zijn. Een dealer mag een hoger doel hebben dan mooie auto’s verkopen alléén. We kunnen best wat voor de maatschappij terug doen. Ik wil me daar graag voor inzetten.”

De meest impactvolle dealer 
Porsche Centrum Amsterdam staat bekend om zijn veelzijdigheid. De dealer blijft ernaar streven om de meest complete Porsche dealer van Nederland te zijn waar topspecialisten werken op het gebied van Nieuw, Approved, Classic, schade en lease. Bovendien is Porsche Centrum Amsterdam de eerste en beste Porsche Exclusive Manufaktur Partner van Nederland. Priem noemt de dealer aan de Sijsjesbergweg dan ook ‘de meest impactvolle dealer van Nederland’. “Een prachtig bedrijf met een zeer hoge klanttevredenheid,” zegt hij trots. “Het is geweldig om weer terug op het oude nest te zijn. Porsche Centrum Amsterdam is in de jaren dat ik weg was enorm gegroeid met vele nieuwe klanten en nieuwe modellen waaronder de elektrische Taycan. Gelukkig zijn veel collega’s van toen hier nu nog steeds, en ik heb al weer vele klanten uit mijn eerste periode ontmoet. Het voelt als thuiskomen.”