Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Virtuele instructeur van Porsche verder uitgebreid.

07 mei 2020

Porsche breidt de mogelijkheden van zijn virtuele instructeur voor het circuit verder uit. De gratis Porsche Track Precision app kan nu via Apple CarPlay® rechtstreeks op het scherm van het Porsche Communication Management (PCM) in de auto worden weergegeven. Tot dusver was de app alleen beschikbaar op smartphones. In de nieuwste versie (3.2) kunnen Porsche-rijders kiezen uit nog eens 100 voorgeprogrammeerde circuits, waarmee het totaal aantal beschikbare circuits in de app op ruim 300 komt. Via individuele toevoegingen is dat aantal nog verder uit te breiden. De app is beschikbaar voor alle 911- en 718-modellen van de huidige generatie.

Porsche-merkambassadeur Jörg Bergmeister testte de Track Precision app op het Duitse Bilster Berg circuit. “Data-analyse is een belangrijk element binnen de autosport en kan van doorslaggevend belang zijn voor winst of verlies. Met behulp van de Porsche Track Precision app kunnen Porsche-rijders hun prestaties op het circuit verder aanscherpen, en hun successen tegelijkertijd vastleggen,” licht Bergmeister toe.

De Porsche Track Precision app registreert, analyseert en visualiseert individuele rijgegevens op het circuit. Het doel van de app is om rijders te helpen bij het verder ontwikkelen van hun persoonlijke rijstijl. Gedetailleerde realtime gegevens over snelheid, acceleraties (in lengterichting en zijwaarts), remkracht en toerentallen worden tijdens het rijden geëvalueerd. De Porsche Track Precision app is via het PCM verbonden met diverse besturingsunits in de auto en data van die systemen wordt via de app vastgelegd en vergeleken met een referentieronde of een persoonlijke beste tijd.

.    

Overzicht van de app-functies.

De Porsche Track Precision app biedt een uitgebreide reeks functies voor tijdens het rijden en voor latere analyse.

  • Automatisch vastleggen van rondetijden via GPS-data: de gebruiker dient hiervoor eerst een circuit te selecteren of aan te maken.

  • Live-weergave: tijdens het rijden op een circuit zijn de stopwatch (legt de huidige rondetijd vast plus de afwijking in relatie tot de referentieronde inclusief een voorspelling van de huidige rondetijd) en het ‘Drive at your limits’ scherm beschikbaar. Deze laatste visualiseert prestaties op basis van acceleraties en andere voertuiggegevens.

  • Video-analyse: video’s van smartphones of camera’s kunnen tijdens het rijden worden opgenomen en achteraf worden gecombineerd met rijgegevens.

  • Rijprestatieanalyse: de koppeling met de sensoren van de auto maakt een breed pakket aan informatie beschikbaar, zoals over de stuurhoek, de remdruk en de gaspedaalstand. Deze informatie kan worden vergeleken met data van voorgaande ronden en biedt inzicht in punten waarop de rijder zich nog kan verbeteren. Video’s en rijgegevens kunnen worden geëxporteerd voor uitgebreide analyse.

  • Data kan snel en eenvoudig worden uitgewisseld via AirDrop® om later gedetailleerd te worden geëvalueerd op een iPad®; 

  • Via de Apple Watch® app kan het opnemen worden gestart en gestopt, en kan ook de hartslag van de bestuurder worden vastgelegd. Het horloge waarschuwt de bestuurder via trillingen als hij een nieuw persoonlijk rondenrecord heeft gereden.

  • De rijprestaties zijn via social media te delen.