Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Amsterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Loek Hartog: ‘Ik ga dit jaar voor de dubbel’

26 april 2023

Amsterdam, 26.04.2023. 

Aan ambitie geen gebrek. Aan passie evenmin. Loek Hartog kon naar eigen zeggen eerder karten dan fietsen. En die liefde voor snelheid op wielen is nooit meer weggegaan. Hij begon zijn raceloopbaan in de Ford Fiesta Cup. Dit jaar rijdt hij met zijn nieuwe team GP-Elite zowel in de Porsche Mobil 1 Supercup als in de Porsche Carrera Cup Deutschland. En allebei wil hij ze winnen. 'Het momentum is er. Ik ben mentaal en fysiek fit, het team klopt en het materiaal is goed.'  

Porsche Centrum Amsterdam

Als het om materiaal gaat, is Porsche Centrum Amsterdam home base voor Loek. ‘Porsche Centrum Amsterdam is inmiddels voor het vijfde jaar op rij sponsor van mij. Toen ik in 2018 de Porsche Carrera Cup Benelux Junior titel won, had ik geen idee wat me te wachten stond. Wel wist ik dat ik meer sponsors nodig had. Hier, bij Porsche Centrum Amsterdam, werd ik met open armen ontvangen en geloofden ze in mij. Sindsdien werken we nauw met elkaar samen en maak ik deel uit van het team waar ik op mijn eigen manier aan kan bijdragen. We hebben allebei dezelfde drive om impact te maken en te inspireren. Porsche Centrum Amsterdam bij haar klanten en ik op het circuit.’

Fabrieksrijder

Loek ziet 2023 als een cruciaal jaar. ‘De klasse waar ik nu in rijd, kan je beschouwen als de Formule 2 van de Sportscar discipline in de autosport. Het is de kweekvijver voor de volgende generatie fabrieksrijders en dat is mijn ultieme droom. Als fabrieksrijder wil ik namelijk niet alleen de beste in de GT autosport worden, maar ook meewerken aan het doorontwikkelen van Porsches. Het lijkt me fantastisch om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van een selectief aantal Porsche straatmodellen. Dat is me net zo veel waard als een podiumplek op LeMans.’

Events met Porsche Centrum Amsterdam

‘Porsche Centrum Amsterdam organiseert jaarlijks verschillende evenementen waar ik met mijn autosport-achtergrond graag aan bijdraag. Bij evenementen en introducties van nieuwe modellen, evenementen waar we kinderen inspireren als een Kart Clinic of een Circuit-gerelateerd evenement zoals de Racing Female. Laatst mochten op Zandvoort nieuwe medewerkers van Porsche Centrum Amsterdam bij mij in de auto stappen en tijdens een hotlap over het circuit hun contract tekenen.’

Racekalender

Wie niet kan wachten om Loek te zien op het asfalt, moet op 27 en 28 april naar het circuit van Spa-Francorchamps. Daar wordt het eerste raceweekend van het seizoen verreden voor de Carrera Cup Deutschland. Een kleine maand later, op 19 en 21 mei, start het seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup op het circuit van Imola. Eind oktober loopt het raceseizoen af en weten we of Loek zijn ambities waar heeft kunnen maken.

Tot snel! 

Loek Hartog